(FOTO) Designerul moldovean Daniel Racoviță face furori la Chișinău, cu o colecție inedită: lenjeria intimă cu horboţică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colecția de lenjerie „National Dreams" a fost realizată cu ajutorul meşterilor populari din ţară. Fost campion la lupte, designerul de 27 de ani le-a învățat pe bătrânele din Republica Moldova cum să croșeteze dantele pe articolele de lenjerie intimă de damă.

Când era copil, îşi dorea cu tot dinadinsul să facă sport. A început într-o glumă, ca amator, până a ajuns, la 17 ani, să devină campion naţional la lupte.

„Îi apăram şi pe cei mai slabi, şi pe cei mai puternici. Eram ocrotitorul tuturor", îşi aminteşte Daniel Racoviţă. Roadele nu au întârziat să apară, astfel că, de la toate competiţiile internaţionale se alegea măcar cu o medalie.

Pasiunea pentru artă era, pentru tânărul sportiv, visul din sertar, căruia, foarte curând, i-a dat contur. „Îmi plăcea foarte mult să desenez, am făcut şcoala de pictură, apoi cea de actorie şi de modele. Un timp, chiar am defilat pe podiumuri, înainte ca să mă apuc serios de studii, pentru că, odată ce am absolvit liceul, am intrat la Academia de Arte", mai mărturiseşte Daniel, în timp ce schiţează rapid un model de rochie.

image

Nici adolescenţa n-a fost pentru tânărul artist una obişnuită. „Eram mereu prins în mai multe activităţi simultan. Mergeam la antrenamente cu kimono-ul pe mine şi cu o geanta încărcată de vopsele, pe umăr. În gând, ticluiam poezii", spune designerul, care, acum doi ani şi-a lansat o carte voluminoasă de versuri, reprezentate grafic. „Cred că sunt primul luptător care face poezie şi primul poet care-şi desenează versurile", completează Daniel.

image

În ultimul an de facultate, în urma unui accident la o competiţie, Daniel a renunţat la sport de performanţă. „Niciodată nu voi mă voi lăsa de sport, însă acum doar merg la sală. Dau prioritate artei", spune fostul campion.


PRIMA ROCHIE, EXAMEN LA FACULTATE

Prima rochie pe care a creat-o a fost una lungă, elegantă, care a rămas pentru Daniel cea mai dragă dintre toate. „Eram la Academie şi trebuia să creez un obiect vestimentar pentru examen. Pentru că îmi mergea vestea de băiat rău şi bătăuş, niciun profesor nu s-a aşteptat la o asemenea frumuseţe de rochie", mărturiseşte designerul.

Încurajat de profesori, proaspătul absolvent s-a apucat de treabă şi a creat prima sa colecţie de haine. Se numea „Rendez-vous" şi era concepută special pentru discotecă. Adevărata faimă şi recompensă financiară i-a adus-o însă colecţia exclusivă de lenjerie, lucrată manual, în stil naţional.

image

„Eram la un fashion-week la Milano, iar unei modele i se întâmplase ceva cu fusta. Eu aveam la mine nişte prosoape naţionale, pe care le luasem din Moldova pentru colegii mei străini, aşa că nu am stat mult pe gânduri şi am acoperit fata cu un prosop scurt. Cred că atunci mi-am dat seama cât de sexy arată un ornament naţional pe un corp frumos", povesteşte autorul renumitei colecţii de lenjerie „National Dreams".

A lucrat la ea mai mult de un an de zile, împreună cu meşteri populari din toate colţurile ţării. „Bâtrânelele nu înţelegeau cum să croşeteze dantelă pentru chiloţi, însă ceea ce a ieşit la final le-a încântat şi pe ele", spune, râzând, creatorul de modă, care şi-a vândut operele-unicat începând cu 150 de euro bucata.

image

A urmat apoi o superbă colecţie de rochii de mireasă, format din 60 de modele, pe care, la fel, le-a vândut ca pâinea caldă. Acum are un alt vis, care este pe cale să devină realitate în acest an. Pentru că este sigur că moldovencele sunt cele mai frumoase femei, renumitul designer va deschide o casă de modă la Chişinău.

„Lucrez la o colecţie de genţi şi accesorii, iar în paralel, la deshiderea fashion house-ului. Vor fi piese exclusive, dar în acelaşi timp, pentru toate buzunarele. Prima piatră la temelie este deja pusă", conchide Daniel Racoviţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite