Deputatul Alexandru Petcov ar putea rămâne fără imunitate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile vamale moldovenești intenționează să intervină pe lângă Președintele Parlamentului în vederea ridicării imunității demnitarului comunist. Această măsură ar putea fi adoptată în vederea anchetării deputatului, pentru contrabandă.

Deputatul comunist Alexandru Petcov și-ar putea pierde imunitatea parlamentară, după tentativa de joi de a forța un punct vamal de la frontiera cu Ucraina, încercând să introducă în țară mai multe colete cu portavoce.

Conform Serviciului Vamal, deputatul a profitat de imunitatea de care se bucură, ignorând avizările vameșului de serviciu și părăsind spațiul de control, prin înlăgurarea barierelor de securitate.

După ce vor intra în posesia informațiilor de la vama ucraineană privind marfa transportată de deputat, Serviciul Vamal de la noi urmează să înainteze un demers către Procurorul General al Moldovei, care, la rândul său, ar putea emite o cerere către Președintele Parlamentului, care ar putea ridica imunitatea parlamentară a lui Petcov, în vederea inițierii anchetei pentru contrabandă.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite