Deputaţii moldoveni vor discuta cu „aleşii“ de la Tiraspol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul va vota, săptămâna viitoare, instituirea unei Comisii speciale care se va ocupa de dialogul cu „deputaţii" de la Tiraspol. Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, după ce în şedinţa de azi vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a prezentat un raport cu privire la evoluţiile în problema transnistreană.

„Parlamentul trebuie să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre cele două maluri de Nistru", a spus Lupu, precizând că astfel de şedinţe vor fi organizate regulat.

După şedinţa, care a avut loc cu uşile închise, socialistul Igor Dodon s-a arătat dezamăgit. „Aşteptările mele au fost mai mari. S-au discutat detalii pe care le cunoaşteţi. Nu înţeleg care a fost sensul ca şedinţa să aibă loc cu uşile închise", a declarat el.

„Cred că a fost o întâlnire utilă, chiar dacă Igor Dodon este atotştiutor. S-a discutat despre demilitarizrea regiunii transnistrene, dar şi despre datoriile pentru gaze ale Tiraspolului", a replicat liderul fracţiunii liberal-democrate Valeriu Streleţ.

„Într-adevăr, informaţia, în mare parte, este publică. Trebuie să menţionez însă că sunt şi aspecte care încă nu au o finalitate şi e mai bine să abordăm subiectul cu discreţie", a spus la rândul său vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite