Deputații comuniști, cei mai chiulangii din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova

Potrivit unui raport de monitorizare, cei mai chiulangii deputaţi de la şedinţele plenare ale Legislativului sunt cei ai fracţiunii PCRM. Aceştia au acumulat pe parcursul sesiunii de toamnă-iarnă 77 de absenţe, dintre care 68 sunt nemotivate, se arată în studiul realizat de către experţii IDIS „Viitorul", transmite Info-Prim Neo.

Potrivit expertului IDIS, Veaceslav Berbeca, PCRM a acumulat totuşi mai puţine absenţe nemotivate faţă de sesiunea precedentă, când deputaţii comunişti aveau 522 absenţe.

„Partidul Comuniştilor nu a recurs la boicotarea şedinţelor plenare în perioada septembrie-decembrie, fapt care explică diferenţele extrem de mari. Prezenţa deputaţilor AIE este una foarte bună, această atitudine constituind un serviciu foarte bun, deoarece activitatea Legislativului nu a fost paralizată de lipsa de cvorum în cazul în care deputaţii PCRM ar fi părăsit sala de şedinţe", a declarat expertul.

Potrivit aceluiaşi studiu, deputaţii comunişti sunt urmaţi de cei ai fracţiunii liberal-democrate, care au acumulat 8 absenţe nemotivate şi 40 motivate. Legiuitorii democraţi au înregistrat 5 absenţe nemotivate şi 4 absenţe motivate. Surpriza studiului este că deputaţii liberali nu au absenţe nemotivate de la şedinţe, toate cele 12 absenţe fiind motivate.

„Remarcăm că atitudinea deputaţilor liberali faţă de şedinţele plenare din sesiunea toamnă-iarnă este una exemplară. Aici, însă, trebuie de menţionat că anume deputaţii PL au venit cu iniţiativa legislativă de sancţionare a deputaţilor, care lipsesc nemotivat de la şedinţe", a explicat Veaceslav Berbeca.

În raport se mai arată că în perioada monitorizării, s-au desfăşurat 24 de şedinţe plenare din cele 28 planificate. Experţii explică acest fapt prin pauza cerută de către deputaţi, în luna noiembrie, privind negocierile de alegere a candidatului la preşedenţia Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite