Deputaţii au ratificat Acordul privind zona de comerţ liber cu CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii au ratificat astăzi, la prima şedinţă din sesiunea toamnă-iarnă, Acordul privind zona de comerţ liber cu statele CSI.

Igor Corman, preşedintele Comisiei pentru politică externă şi integrare europeană, a declarat că acest document nu contravine procesului de integrare în UE a ţării noastre, în timp ce deputaţii PCRM cred că acest acord este un pas important pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Euroasiatică.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a ţinut însă să precizeze că Acordul privind zona de comerţ liber cu CSI şi Uniunea Euroasiatică „sunt două construcţii diferite".

Guvernul a aprobat acordul privind zona de comerţ liber în cadrul CSI

Pentru ratificarea acordului au votat 96 de deputaţi. Anterior, vicepremierul Valeriu Lazăr declara că Acordul privind zona de comerţ liber în spaţiul CSI este important pentru Republica Moldova, deoarece va asigura un cadru stabil cu statele-membre, care sunt printre principalii parteneri comerciali pentru ţara noastră.

Datele statistice arată că în prima jumătate a anului 2012 statele CSI aveau o cotă de 41% în exportul de mărfuri moldoveneşti şi de 32,5% la importuri. În aceeaşi perioadă cota ţărilor UE a fost de 48,8% la export şi de 43,3% la import.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite