Deconectările fără preaviz a curentului electric, declarate ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a anunţat că întreprinderea „RED Union Fenosa" încală legislația atunci când deconectează consumatorii de la energie electrică fără o înștiințare prealabilă. Administraţia companiei declară că aceste învinuiri sunt nefondate şi au adus un prejudiciu grav imaginii întreprinderii.

„Preavizul protejează consumatorii de posibilitatea unor erori tehnice. În 2009, timp de 6 luni au fost înregistrate 2 milioane de deconectări. Foarte multe din ele au fost provocate de erori tehnice", a declarat Viorica Cărare, directorul ANPC, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta a precizat că avizul de deconectare, emis de „RED Union Fenosa" în momentul emiterii facturilor pentru energia electrică consumată, nu este suficient. „Preavizul se face în momenutul când se acumulează o datorie. Conform Codului civil, termenul de scadență trebuie extins la 30 de zile", a precizat Cărare.

„ACUZAŢII NEFONDATE"

Compania „RED Union Fenosa" a emis o declaraţie în care precizează „că deconectarea consumatorilor rău-platnici se efectuează în conformitate cu prevederile legale, stabilite de organele competente ale Republicii Moldova. Relaţiile dintre furnizor şi consumatori sunt stabilite de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, prin regulamente aprobate în modalitatea stabilită şi publicate în Monitorul Oficial".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite