De ce Patriarhul Rusiei n-a mers la Tiraspol?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kiril
Patriarhul Kiril

Politologul transnistrean Andrei Safonov susţine că „politicienii de la Chişinău au făcut mai multe presiuni asupra Moscovei pentru ca vizita Patriarhului în regiunile pro-ruseşti să nu aibă loc".

Andrei Safonov a declarat pentru „Europa Liberă" că „anularea vizitei patriarhului în Transnistria conţine şi un element politic, însă acesta nu se referă la campania electorală, ci are conotaţii mai ample. A fost anulată nu numai vizita în Transnistria, ci şi vizitele la Comrat - capitala autonomiei găgăuze, şi în nordul Moldovei. Toţi ştiu că în nordul Moldovei aspiraţiile pro-ruseşti sau cele pro-URSS sunt destul de puternice", susţine Safonov.

Mesajul de adio al Patriarhului Kiril către credincioşi

Jurnaliştii au rămas cu întrebări, dar fără răspunsuri după vizita Patrirahului Kiril. Deşi se anunţase că va susţine o conferinţă de presă la plecare, în cele din urmă clericul a făcut doar o scurtă declaraţie. Pro tv susţine că motivul ar fi fost oboseala, dar şi întrebările pipărate care i-au fost adresate la interviurile acordate în exclusivitate unor posturi de televiziune. Patriarhul a fost petrecut la Aeroport atât de premierul Vlad Filat cât şi de preşedintele interimar Marian Lupu. Cei doi au stat ca arhaghelii pe icoane langa Patriarh, iar acesta a avut un mesaj de adio mai mult pentru ei, potrivit Protv.md.

Ne așteaptă o iarnă grea

Oamenii de ştiinţă au avertizat că urmează o iarnă grea, cu temperaturi extrem de coborâte, concluzie rezultată în urma studiilor făcute asupra ciclului solar, care acum se află la un minim de activitate, scrie Ziare.com.

După o vară lungă şi fierbinte, ne asteaptă un sezon hibernal friguros. Potrivit studiului citat de Daily Mail, soarele tocmai şi-a încheiat ciclul de 11 ani, iar activitatea sa este foarte scăzută, ceea ce înseamnă că îngheţul va fi foarte accentuat în această iarnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite