De Blajini, premierul a depus flori la mormintele mai multor personalități

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Vlad Filat depune flori la mormântul lui Mihai Dolgan
Premierul Vlad Filat depune flori la mormântul lui Mihai Dolgan

Premierul Vlad Filat a depus în această dimineață flori la mormintele marilor personalităţi ce au plecat în lumea celor drepţi, de la Cimitirul Central din strada Armenească.

Vlad Filat a aprins câte o candelă şi s-a recules la mormintele regretaţilor poeţi Grigore Vieru, Ion Vatamanu, Alexei Mateevici, cineastul Anatol Codru, interpreţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici fraţilor Simion şi Gheorghe Ghimpu, interpretului Nicolae Sulac, compozitorului Mihai Dolgan, scriitorului Andrei Vartic, umoristului Pavel Bechet, ex-primarului de Chişinău Nicolae Costin, sindicalistei Galina Talai, deputatului Gheorghe Marin, doamnei Antonina Lucinschi, soţia ex-preşedintelui Petru Lucinschi.

Solicitat de jurnaliști, premierul a menţionat că este absolut firesc ca fiecare dintre noi, şi nu doar de Paştele Blajinilor, să-i pomenească şi să-i cinstească pe cei care au plecat în lumea celor drepţi şi să ne rugăm pentru sufletele lor şi ale noastre. Filat a spus că va merge şi în satul de baştină, Lăpuşna, pentru a vizita, împreună cu părinţii, mormintele rudelor care nu mai sunt în viaţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite