Data alegerii preşedintelui, din nou amânată. Liberalii vor o singură candidatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de hotărâre privind stabilirea datei alegerii preşedintelui a fost şi astăzi amânată. Totodată, deputaţii au decis să amâne şi alte câteva proiecte, inclusiv cel cu privire la reorganizarea judecătoriilor economice.

Decizia de a amâna proiectul privind stabilirea datei a fost anunţată după o pauză de mai bine de o oră, după care deputaţii au revenit în sală, iar preşedintele Parlamentului Marian Lupu a anunţat despre amânarea mai multor proiecte, acestea fiind transferate pentru şedinţele următoare.

Totodată, liderul PLDM a menţionat că aşteaptă decizia PL în privinţa celor două candidaturi propuse de PLDM şi PDM. „Data alegerilor urmează să fie stabilită, nu contează când. Urmează ca preşedintele să fie ales până pe data de 15 martie", a spus Vlad Filat.

În acelaşi timp, liberalii au declarat că data viitoare vor veni cu o decizie, după ce colegii din Alianţă vor desemna o singură candidatură pentru funcţia de preşedinte.

„Nu aş vrea ca această situaţie să fie interpretată ca o minge în terenul liberalilor, chipurile, de liberali depinde în ultimă instanţă. Liberalii s-au retras foarte modest, demonstrând că nu suntem dependenţi de nicio fracţiune, că nu luptăm pentru funcţii aşa cum se vehicula şi lăsăm mână liberă celorlalte două componente ale Alianţei să decidă", a menţionat liderul fracţiunii PL, Ion Hadârcă. Ion Hadârcă a mai spus că ambele candidaturi sunt demne.

Reamintim că PLDM şi PDM au stabilit ieri că pentru funcţia de preşedinte vor fi desemnaţi doi candidaţi - fostul ministru al sănătăţii, în prezent rectorul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu", Ion Ababii, şi fostul viceguvernator al Băncii Naţionale, Veronica Bacalu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite