Dan Bittman: „Aveţi multe fete frumoase pe metru pătrat!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bittman, solistul trupei Holograf
Dan Bittman, solistul trupei Holograf

Pe 4 octombrie, Holograf vine la Chișinău. Solistul Dan Bittman a povestit pentru „Adevărul“ Moldova cum se simt băieţii din trupă în timpul concertelor de la noi şi ce le place cel mai mult în dreapta Prutului.

„Adevărul“: Cum este publicul de la Chişinău?
Dan Bittman: Întotdeauna a fost minunat. Prima oară am fost peste Prut în anii 1990, când era o situaţie destul de neclară şi la Chişinău, dar şi în România. Atunci am fost primiţi extraordinar, ca nişte eroi naţionali. De-a lungul vremii am mai cântat la Chişinău. Odată era un frig năprasnic, iar noi am fost aşteptaţi în centrul oraşului cu steaguri. Am cântat împreună „Să nu-mi iei niciodată dragostea". Pe vremea aia, oamenii din Moldova înţelegeau cântecul acesta că să nu-mi iei Moldova de lângă România. Acum venim cu un cântec nou - „Cât de departe".

Cum vi se pare Chişinăul acum, diferit?
Mi se pare foarte schimbat. Oamenii şi-au schimbat mentalitatea, apropierea, poate, şi de România a făcut ca unele lucruri să se schimbe şi din punct de vedere economic. Plus că în Moldova se mănâncă foarte bine, cred că mai bine decât în România. Am fost la toate restaurantele posibile, am fost şi în cluburi, ne-a plăcut că era mult mai civilizat şi mai curat decât în unele localuri din România.

Ce anume v-a impresionat în Moldova?
Mi-au plăcut oamenii, pentru că sunt altfel decât moldovenii noştri. Şi moldovenii noştri sunt deosebiţi, dar am avut senzaţia că la Chişinău am fost primiţi altfel, cu multă dragoste şi căldură. Nu puteam să nu remarc cât de multe fete frumoase sunt pe metru pătrat. E superb la voi. Aveţi un alt fel de a fi, mi-a plăcut genul acesta de prietenie care se stabileşte foarte rapid. Am stat la o masă la care erau români, moldoveni, ruşi, toţi foarte prietenoşi şi puşi pe distracţie, dar neţinând cont de ţara din care vin şi ce fac sau unde lucrează. M-am simţit foarte rapid introdus în atmosferă.

A fost ceva ce nu v-a plăcut?
Nu am avut timp să mă uit la lucruri rele. De obicei când venim nu stăm mult, poate de aceea şi ne place atât de mult. Cine ştie?

Cu ce program veniţi de această dată?
Deocamdată nu ştiu ce program vom avea, dar vom cânta piese noi, dar şi mai vechi. Mi-ar părea bine dacă în România ar veni mai mulţi artişti din Republica Moldova. Cred că sunt foarte bine pregătiţi şi talentaţi. Millenium, Zdob şi Zdub sunt doar câteva nume ce-mi vin în minte. Mulţi spun că e încă influenţa şcolii ruseşti şi în dans, şi în balet, şi în muzică.

Care este mesajul pentru spectatorii care vor veni la Palatul Naţional?
Să vină şi să ne simţim bine împreună, pentru că muzica uneşte oamenii de orice naţionalitate ar fi şi pe orice meridian al lumii ar trăi.

NU MAI SUNT BILETE
Concertul Holograf va avea loc pe 4 octombrie, la Palatul Naţional, începând cu ora 19.00. Spectatorii care vor să-i audă şi nu au reuşit să cumpere bilet, trebuie să aştepte următorul concert. „Nu mai sunt bilete!“ ne anunţă vânzătoarea de la casă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite