DISPERARE Rudele poliţistului uitat de ai săi în temniţele separatiste gata să declare greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apropiaţii lui Alexandru Ursu au cerut eliberarea acestuia
Apropiaţii lui Alexandru Ursu au cerut eliberarea acestuia

La trei ani de la reţinerea poliţistului moldovean Alexandru Ursu, condamnat de aşa-zisele instanţe separatiste la 15 ani de închisoare, rudele acestuia au protestat în faţa Guvernului de la Chişinău, cerând oficialilor să ia măsuri pentru eliberarea bărbatului.

După ce soţia şi tatăl sectoristului de la Hagimus au anunţat că vor intra în greva foamei dacă şefii de la Executiv nu-i vor primi în audienţă, viceprim-ministrul Eugen Carpov le-a promis că se va ocupa personal de caz.

„Ne-a spus că trimite scrisoare la Tiraspol chiar azi. Aşteptăm o săptămână. Dacă nu se întâmplă nimic, vom ieşi din nou la proteste", ne-a spus Timofei Ursu, tatăl poliţistului.

„Vrem rezultate. Ne-am săturat de promisiunile lor. Doar atunci când Alexandru va ieşi de după gratii, voi putea spune că au făcut ceva pentru eliberarea soţului meu", a declarat Irina Lozinski, soţia lui Alexandru Ursu.

Poliţist moldovean uitat de ai săi în temniţele separatiste

Alături de ei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale au venit şi Ilie Cazac şi Ernest Vardanean, ambii foşti deţinuţi în temniţele separatiste. „Sute de moldoveni sunt închişi ilegal la Tiraspol. Din păcate, autorităţile fac prea puţin pentru a-şi elibera proprii cetăţeni", a comentat jurnalistul Ernest Vardanean, acuzat anterior la Tiraspol de înaltă trădare şi spionaj în favoarea Moldovei.

Alexandru Ursu a fost condamnat pentru escrocherie la 15 ani de închisoare de aşa-zisele instanţe separatiste după ce şi-a cumpărat un apartament la Tighina.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite