Deputat ucrainean: „România pregăteşte o revoluţie oranj în Transnistria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul comuniştilor din Ucraina în audienţă la Putin
Liderul comuniştilor din Ucraina în audienţă la Putin

Liderul partidului comunist din Ucraina acuză România de faptul că ar vrea să acapareze Republica Moldova, regiunea transnistreană şi teritorii ucrainene.

Piotr Simonenko, preşedintele partidului comunist din Ucraina, a declarat vineri, în Rada Supremă de la Kiev, că România ar sta în spatele pregătirilor unei revoluţii colorate în Transnistria, potrivit agenţiei Novîi Reghion.

„Toţi înţelegem că în aceşti 20 de ani cât Igor Smirnov a condus Transnistria el declara una, dar făcea alta. El a corupt şi a criminalizat toată puterea şi a folosit toate acestea pentru a se menţine la putere. Acum însă forţe externe şi interne încearcă să destabilizeze regiunea, pentru a arunca în aer acest punct fierbinte din spaţiul postsovietic", a spus liderul comunist.

Potrivit lui Simonenko, „revoluţia din Transnistria cu siguranţă că nu este pregătită de Rusia. Or, aceasta în mod evident nu este interesată în aşa-ceva".

Deputatul ucrainean s-a arătat convins că de destabilizarea situaţiei ar fi interesate forţe externe. „Poate fi chiar şi România, care duce o politică activă de ocupare a Moldovei, unde are loc o veritabilă românizare. După aceasta urmează Basarabia. Noi am preîntâmpinat că ar trebui protejată şi Ucraina, ori, pretenţiile României se extind şi asupra Basarabiei (probabil că a avut în vedere sudul şi nordul Basarabiei, aflate în prezent în componenţa Ucrainei n.n.)", a mai declarat şeful partidului comunist ucrainean.

(VIDEO) Igor Smirnov atacă în judecată postul NTV pentru că i-ar fi lezat onoarea şi demnitatea. Vezi documentarul în care ruşii îl fac praf!

Igor Smirnov: „Transnistria este un stat independent care se va dezvolta împreună cu Rusia"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite