(VIDEO, FOTO) DECIZIE ÎN FLAGRANTUL DE LA AUDIOVIZUAL: 20 de zile de arest pentru Terente Cherdivară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul administrativ al Consiliului Audiovizualului, Terente Cherdivară, acuzat de oamenii legii că ar fi pretins mită de 9 mii de dolari de la o firmă, va rămâne după gratii încă 20 de zile.

Judecătorul de instrucţie Ion Morozan a admis parţial demersul procurorului Victor Brânză care a cerut instanţei 30 de zile de arest pentru angajatul CCA. Cherdivară a ajuns în instanţă cu cătuşe pe mâini, încercând să-şi ascundă faţa cu o geacă de piele. El a refuzat să ofere comentarii.


Victor Brânză a declarat presei că Terente Cherdivară îşi recunoaşte parţial vina. Procurorul a evitat să spună ce acţiuni urmează să întreprindă în cazul preşedintelui CCA Gheorghe Gorincioi, bănuit şi el că ar fi implicat în acest caz. "În privinţa dlui Gorincioi mă abţin să fac comentarii. Nu este cazul să dăm mai multe amănunte", a declarat Victor Brânză refuzând să ofere alte detalii.


Terente Cherdivară a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie în flagrant la 21 ianuarie. Potrivit oamenilor legii, Cherdivară ar fi cerut unei firme 110 mii de lei (9 mii de dolari - n.r.). Potrivit ofiţerilor anticorupţie, şefii întreprinderii care asigura CCA cu tehnică pentru monitorizare, ar fi fost ameninţaţi cu controale dacă nu ar fi achitat aceşti bani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite