Curțile blocurilor din Chișinău vor avea o altă față

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curțile blocurilor din Capitală vor avea, în scurt timp, o altă înfățișare. Cel puțin asta promite primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, printr-un proiect inițiat împreună cu locuitorii orașului.

În cadrul ședinței municipale de astăzi, pretorii fiecărui sector au prezentat un șir de adrese unde chișinăuienii au venit cu idei de îmbunătățire a aspectului curților blocurilor în care locuiesc. „Am selectat mai multe blocuri din fiecare sector al Capitalei. Acțiunile vor fi efectuate cu implicarea locatarilor", a punctat Chirtoacă.

Astfel, la Buiucani va fi amenajată curtea blocului din bd. Alba Iulia 202, la Botanica au fost selectate trei adrese: Burebista şi Independenţei 9/1 şi 9/2 și Hristo Botev 19/7, în sectorul Centru - Ismail 84, la Ciocana - Petru Zadnipru 16 şi Alecu Russo 55, iar la Râşcani - bulevarul Moscovei 16, Ceucari 8 şi 10.

Amenajarea presupune crearea locurilor de parcare, refacerea carosabilului și a căilor de acces, schimbarea iluminatului public, reînoirea containerilor de gunoi menajer, amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de joacă pentru copii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite