Curtea Supremă de Justiție supărată iar pe jurnaliști: „Presa încearcă să implice instituția în dezbateri politice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce un judecător de la Curtea Supremă de Justiție a recunoscut în acte autoproclamata republică drept un stat separat, instanța vine cu o replică. Reprezentanții CSJ regretă că mass-media încearcă să implice instituția în dezbateri politice.

„Amintim că magistraţilor le este interzis să se pronunţe asupra problemelor de ordin politic", se menționează într-un comunicat de presă.

„Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil (...) În aceste condiţii, insinuările privind existenţa unei alte poziţii a Curţii Supreme de Justiţie sunt absolut nefondate, acestea bazându-se exclusiv pe o eroare de ordin material comisă într-un răspuns al instituţiei", mai arată același comunicat.

CITEȘTE ȘI Un judecător de la Curtea Supremă de Justiţie: „regiunea transnistreană este un stat separat"

Cât despre scrisoarea magistratului Sergiu Furdui, angajații CSJ spun că aceasta este un act procedural, care nu trebuie politizat, „deşi formularea a fost una improprie".


Totodată, în comunicat se mai menționează că „CSJ nu dispune de posibilitatea reală de a anula o hotărâre ilegală adoptată de instanţele nerecunoscute de la Tiraspol".

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite