Cum a comentat premierul Filat achitarea fostului ministru de Interne şi a ex-comisarului Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentele din aprilie 2009
Evenimentele din aprilie 2009

Decizia de astăzi a judecătorilor privind nevinovăţia lui Gheorghe Papuc şi Vladimir Botnari i-a luat prin surprindere şi pe actualii guvernanţi, lideri ai partidelor din opoziţie în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

„Decizia de achitare a celor doi care au ocupat funcţii de răspundere pe timpul guvernării comuniste demonstrează care este de fapt calitatea justiţiei în Moldova şi că la acest capitol avem grave probleme. În timpul tragicelor evenimente, dar şi după acestea, sute de tineri au fost torturaţi şi schingiuiţi. În acea perioadă Papuc şi Botnari erau direct responsabili de evenimente. Sper că instanţele ierarhic superioare vor examina cu multă atenţie aceste dosare, iar vinovaţii vor fi traşi la răspundere", a comentat premierul Vlad Filat pentru „Adevărul".

CITEŞTE ŞI Fostul ministru de Interne şi ex-comisarul general, NEVINOVAŢI în dosarul "7 aprilie"

„Pentru oricine este evident că cei doi nu pot fi nevinovaţi. Această hotărâre demonstrează că PCRM se mai află la guvernare", crede primarul liberal Dorin Chirtoacă.

Comuniştii cred însă că sentinţa de achitare este absolut obiectivă. „Tentativele de a da vina pe cei care au încercat să evite vărsările de sânge sunt inadmisibile. Fosta opoziţie a încercat să acuze PCRM de organizarea evenimentelor, dar nu au fost decât provocări din partea lor", a declarat comunistul Mark Tkaciuk.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite