Cruce comemorativă pentru participanţii războiului de la Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au susţinut instituirea Crucii comemorative „Participant la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova (1991-1992)“.

Distincţia va fi oferită la aproximativ 28 de mii de participanţi, în contextul împlinirii în acest an a 20 de ani de la declanşarea operaţiunilor militare de la Nistru, transmite Info-Prim Neo. Ministrul apărării, Vitalie Marinuţa, a declarat, duminică, în cadrul plenului Parlamentului, că distincţia va fi oferită militarilor aflaţi în serviciul activ, rezerviştilor chemaţi la concentrare, voluntarilor şi colaboratorilor organelor afacerilor interne, ai organelor securităţii statului şi ai sistemului penitenciar incluşi în efectivul unităţilor militare şi structurilor speciale aflate pe poziţii de luptă.

Crucea comemorativă se confecţionează din tombac patinat de culoare cenuşie. Aceasta reprezintă o cruce cu braţele egale, emailate alb, având extremităţile labiate în unghi. Crucea are în centru un medalion, înconjurat de o cunună de stejar, cuprinzând compoziţia aurită a Stemei de Stat a Republicii Moldova, păstrând cromatica originală a stemei doar în scutul central. Pe reversul crucii, în centru, într-un cerc conturat perlat cu 20 de mărgele în relief, sunt milesimele „1991-1992". Costurile proiectului sunt de peste 5 milioane de lei. Pe 2 martie se îndeplinesc 20 de ani de la declanşarea războiului de la Nistru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite