Zece copii din raionul Criuleni au fost internați la Centrul Mamei și Copilului, din cauza reacțiilor secundare la testul Mantoux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevarul
Foto: Arhiva Adevarul

În total 312 copii din satul Bălțata, raionul Criuleni, au fost supuși reacției Mantoux prin care medicii testează gradul de imunitate la infecția cu tuberculoză. Potrivit medicilor, efectele secundare ale testului au fost date de starea de spaimă a copiilor și a căldurii.

Zece minori cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani au fost internați ieri la Centrul Mamei și Copilului, după ce au acuzat dureri de cap și stări de slăbiciune, la scurt timp după ce fuseseră supuși testului Mantoux de depistare a tuberculozei.

Un copil bolnav de tuberculoză, la grădinița „Luceafărul". Vezi cu ce sunt tratați preșcolarii din Dondușeni

CAZ CONFIRMAT Eleva de clasa a XII-a de la liceul „Petru Zadnipru" are tuberculoză

Copiii ținuți sub observație medicală sunt acum în afara oricărul pericol. Cei zece elevi provin de la școala din satul Bălțata, raionul Criuleni. În total, 312 copii au fost supuși testului cu tuberculină.

Injecția cu soluție de tuberculină este făcută pentru a dezvolta imunitate la bacteria care provoacă tuberculoza.

Numărul copiilor infectaţi cu TBC la gădiniţa din Donduşeni a ajuns la 59

Luna trecută, un copil de la grădinița „Luceafărul" din Dondușeni a fost depistat cu infecție TBC și alți 60 au avut reacții pozitive la testul Mantoux, după ce au fost infectați de către educatoarea lor, depistată cu tuberculoză la începutul lunii aprilie.

10 lucruri pe care nu le știai despre testul Mantoux folosit de medicii moldoveni în depistarea tuberculozei

În prezent, copiii sunt tratați cu izoniazidă. Elena Tcaci, educatoarea bolnavă de tuberculoză, se află sub îngrijire medicală la Bălți.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite