TRAGEDIE Patru persoane au murit înecate în lacul de acumulare Costeşti-Stânca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane, printre care doi copii de şase şi respectiv 14 ani, s-au înecat noaptea trecută, dupa ce automobilul în care se aflau s-a prăbuşit în lacul de acumulare Costeşti-Stânca, în regiunea satului Duruitoarea Veche (Râşcani).

Poliţia a constatat că duminică, 26 august, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, locuitor al municipiului Bălți, aflându-se la volanul automobilului de model Volkswagen Passat B4, având ca pasageri alți doi tineri, în vârstă de 25 şi respectiv 27 de ani, dar și doi copii minori, de 14 şi respectiv şase ani, toţi fiind locuitori ai aceleiași localități, au plecat la odihnă pe malul lacului de acumulare Costeşti-Stânca. Copilul de şase ani era fiul bărbatului în vârstă de 25 de ani, iar celălalt băiat era nepotul acestuia.
"Noaptea bărbații au pescuit, au făcut grătar și au consumat băuturi alcoolice, după care au dormit. Aproximativ la ora 3:00, după ce s-au trezit din cauza ploii, toți au urcat în mașină, încercând să plece acasă. La plecare, la volanul mașinii a urcat bărbatul de 25 de ani, care anterior a fost pasager. După o manevră eșuată, acesta a pierdut controlul autoveculului, care a derapat și a intrat în apă. O singură persoană și anume proprietarul mașinii, a reușit să iasă din automobil", se menţionează în comunicatul Ministerului Afacerilor Interne.

Angajații Serviciului Protecției Civile şi Situaţilor Excepţionale, în comun cu ofițerii Comisariatului de Poliție Râşcani, cu ajutorul tehnicii speciale au reușit să scoată automobilul, în care se aflau corpurile neînsufleţite ale celorlalți pasageri.

Ministerul de Interne vine cu un apel către conducătorii mijloacelor de transport să evite consumul băuturilor alcoolice, dacă intenționează să urce la volanul automobilului.

Nu sunt salvamari

Vasile Cojocaru, directorul întreprinderii Nodul Hidrotehnic Costeşti-Stânca a declarat că locul unde a avut loc tragedia se numeşte "Podul de fier" şi acolo în zilele de odihnă se adună până la două mii de persoane.
Oficialul a precizat că în zonă nu există salvamari, iar cazurile de înec sunt destul de frecvente. Doar în acest an au mai fost două cazuri de înec.

"Noi răspundem de baraj, de restul ar trebui să se ocupe autorităţile publice locale. Pentru a avea grijă de zonă e nevoie de mult personal. Or, e vorba de circa 70 de kilometri de mal", a precizat Vasile Cojocaru.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite