Cooperare trilaterală: România, Israelul şi Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la precedenta întâlnire a miniștrilor Baconschi și Lieberman din februarie 2011.
Imagine de la precedenta întâlnire a miniștrilor Baconschi și Lieberman din februarie 2011.

Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi a discutat cu omologul său israelian, Avigdor Lieberman, despre oportunităţile unei cooperări trilaterale cu Republica Moldova. Între timp, șefii politici ai celor doi au susținut o conferință de presă comună, pentru a prezenta opiniei publice concluziile întrunirii celor două guverne. Relațiile celor două țări par mai apropiate decât oricând.

Miniştrii de externe ai celor două ţări, care s-au întâlnit cu multiple ocazii la Bucureşti şi Ierusalim, au discutat astăzi, 24 noiembrie, despre evoluţiile crizei financiare şi economice, precum şi cooperarea româno-israeliană în organismele multilaterale. Un alt subiect de dialog a fost evoluţia situaţiei din Orientul Mijlociu, explică un comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe.

Continuând un subiect discutat şi cu alte prilejuri, cei doi miniştri au analizat modul în care România şi Israelul pot coopera cu Republica Moldova. Subiectele discutate nu au fost detaliate în comunicatul publicat de MAE dar dialogurile anterioare s-au concentrat pe domenii ca agricultura sau managementul resurselor de apă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite