Contrabandă cu arme la vama moldo-ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este deja al doilea caz de introducere frauduloasă a armelor din Ucraina în Republica Moldova
Acesta este deja al doilea caz de introducere frauduloasă a armelor din Ucraina în Republica Moldova

Colaboratorii vamali au reţinut a un pistol de model „Baikal MP 654-K“ de calibru 4.5 mm, o capsulă cu bile pentru pistol, 2.500 de unități și un toc operativ din piele pentru armă.

Acestea au fost depistate la punctul vamal Palanca într-o mașină de model Mercedes, care circula pe ruta Odessa - Chişinău și urma să ajungă în Capitală. La volanul automobilului se afla un cetăţean moldovean.

Pasagerilor acestei unităţi auto le-au fost repartizate formularele declaraţiei tipizate DV-6, în care aceştia urmau să indice toate bunurile şi mijloacele financiare transportate. Ulterior, colaboratorii vamali au depistat un pistol de model „Baikal MP 654-K“ de calibru 4.5 milimetri, o capsulă cu bile pentru pistol, 2.500 de unități și un toc operativ din piele pentru armă, dosite şi nedeclarate controlului vamal.

Marfa depistată a fost reţinută în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat cu o amendă de la 500 la 1.500 de lei. Acesta este deja a doua tentativă de introducere frauduloasă a armelor din Ucraina în Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite