Contoarele electrice instalate începând cu 2007 vor fi verificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Economiei a lansat procedura de verificare a contoarelor de energie electric. Decizia a fost luată astăzi de către Grupul de lucru creat de minister sub conducerea viceministrului Economiei, Octavan Calmâc.

Asta după ce a primit circa 1.000 de plângeri de la consumatori, instituții de stat și organizații neguvernamentale din domeniul protecției consumatorilor.

„Pe parcursul anilor 2010-2011, au parvenit sute de plângeri de la consumatorii casnici privind datele majorate ale contoarelor de energie electrică care au fost instalate începând cu anul 2007. Controlul preliminar a arătat că unele modele de contoare fixau consumul de energie electrică de câteva ori mai mult decât datele reale. Acest fapt a motivat Ministerul Economiei să creeze acum două săptămâni un grup de lucru de investigare a situației", a declarat viceministrul.

Astfel, Institutul Național de Standardizare și Metrologie va verifica circa 1% din numărul total de contoare electrice. La procedură vor participa experții institutului, asociațiilor pentru drepturile consumatorilor și a agenților economici.

Potrivit lui Calmâc, dacă experții vor constata defecțiunea anumitor modele de contoare electrice, acestea urmează să fie schimbate gratis de către prestatorii de energie electrică.

Pe parcursul anilor 2007-2011, în Moldova au fost instalate circa 800.000 de contoare de diferite modele pentru consumatorii casnici.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite