Consumatorii vor fi obligați să-și plătească toate facturile la încălzire până la 1 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plata pentru încălzire pentru sezonul rece trebuie să fie achitată în totalitate până la 1 august. Totodată, în timpul sezonului rece, locatarii vor plăti cel puțin 40% din valoarea facturii lunare. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

„Nimeni nu-și cumpără pantofi acum și plătește la vară", a declarat vicepremierul Valeriu Lazăr, ministru al Economiei.


De asemenea, nu se va mai permite deconectarea parțială a apartamentului de la sistemul centralizat de încălzire a blocului locativ.

„Râdea lumea de noi. Sfidam regulile termodinamicii. Este evident, dacă debranșezi o cameră de la cădură, aerul cald se mișcă", a spus ministrul.

În același timp, deconectarea integrală se va efectua doar cu condiția ca în apartament să fie instalată o altă sursă de încălzire, ce va permite întreținerea temperaturii constante de cel puțin 18 grade Celsius. În acest caz, consumatorul va plăti 20% din costul energiei termice calculate pentru un metru pătrat, având în vedere pierderile de energie termică din încăperile tehnice.

În cazul deconectării integrale deja efectuate, consumatorii vor plăti 10% începând cu 1 octombrie 2011, 15% începând cu 1 octombrie 2012 și 20% din 1 octombrie 2013.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite