„Consulatul“ rus de la Tiraspol a rămas fără acreditare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 iulie, persoanele din Transnistria nu mai pot obține cetăţenia Federaţiei Ruse la Tiraspol. Informaţia a fost confirmată atât de reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Chișinău, cât şi de angajaţi ai aşa-numitului minister de externe de la Tiraspol, care au invocat probleme tehnice.

Până acum, transnistrenii își perfectau actele pentru cetăţenia rusească la punctul mobil al Consulatului Rusiei din stânga Nistrului. Sediul instituţiei se află pe strada 25 octombrie, una dintre arterele principale de la Tiraspol.

„Nu putem spune cum va lucra în continuare acest oficiu. Un lucru e sigur, la această filială vor fi doar schimbate paşapoartele expirate. Cât priveşte acordarea cetăţeniei, actele pot fi depuse doar la Chişinău, la sediul Ambasadei Rusiei. Au apărut probleme tehnice, cum ar fi expirarea acreditării acestui oficiu. În septembrie, situaţia va fi mai clară", ne-au explicat reprezentanţii ministerului tiraspolean.

Potrivit autorităților, nicio misiune diplomatică nu este acreditată pe teritoriul necontrolat, însă reprezentanții amasadelor au dreptul să se deplaseze în teritoriu pentru a se întâlni cu cetățenii.

Acum doi ani, aşa-numitul ministrul de externe de la Tiraspol, Vladimir Iastrebceak, a declarat că o treime dintre locuitorii Transnistriei vor primi paşapoarte ruseşti. Atunci, pe listele „consulatului" din Transnistria figurau 130 de mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, precizând că numărul total al populaţiei regiunii, conform ultimului recensământ, e de aproximativ 500 de mii.

CITEŞTE AICI UN INTERVIU CU VLADIMIR IASTREBCEAK

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite