Constantin Lazari, candidat la șefia CNA: „Persoanele cărora le-am acordat asistență juridică în calitate de avocat nu au avut nimic comun cu activitatea Transparency International“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Național Anticorupție. Sursa: Jurnal.md
Centrul Național Anticorupție. Sursa: Jurnal.md

Candidatul la șefia Centrului Național Anticorupție spune că în lunile septembrie și octombrie 2011 a acordat consultații juridice pe linia fierbinte a Transparency International doar patru ore pe zi și că până la 1 septembrie 2011 nu a activat în calitate de avocat și nici nu ar fi acordat consultanță juridică plătită.

Ca urmare a știrii postate miercuri pe site-ul nostru, Constantin Lazari, candidat la funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a emis pe adresa electronică a redacției noastre un mesaj prin care consideră că mesajul înaintat de Transparency International nu sunt adevărate.

Candidatul în funcția supremă din CNA mai invocă faptul că în lunile septembrie și octombrie 2011 a acordat consultații juridice pe linia fierbinte a Transparency International doar patru ore pe zi. Totodată el mai spune că până la 1 septembrie 2011 nu a activat în calitate de avocat și nu a acordat consultanță juridică plătită.

Transparency International Moldova: Constantin Lazari, candidat la șefia CNA, a cerut bani pentru consultanță juridică gratuită

„Persoanele cărora le-am acordat asistență juridică în calitate de avocat nu au avut nimic comun cu activitatea Transparency International. Majoritatea cauzelor țin de materia civilă, dreptul muncii, contencios administrativ și nu de materia de drept penal, cu atât mai mult cea de corupție", a spus Lazari.

Miercuri, Constantin Lazari a fost denunțat de Transparency International pentru abuz în serviciu. Conform notei informative emise de organizație, juristul a cerut 27.500 de lei de la 11 beneficiari pentru consultanța pe care trebuia să o ofere gratuit.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite