Consilul Europei îngrijorat de retragerea licenţei NIT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Europei este îngrijorat de retragerea licenţei de emisie a postului de televiziune NIT şi va continua să urmărească îndeaproape acest caz..

„Consiliul Europei mereu a susţinut principiul pluralismului mass-media în ţările membre. Noi avem ferma convingere că mijloacele de informare în masă libere sunt o parte importantă a oricărei societăţi democratice funcţionale. Suntem la curent că NIT a contestat în instanţă decizia şi că mai multe cauze privind sancţiunile împotriva NIT din anul trecut sunt în proces de examinare în instanţele de judecată", se declarat Thorbjørn Jagland, secretarul general al organizaţiei.

CoE speră că procesul de judecată se va desfăşura în conformitate cu standardele stabilite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi Articolul 10 al Convenţiei în special. „Consiliul Europei va continua să urmărească îndeaproape acest caz", se mai spune în declaraţie.

Conducerea NIT a contestat decizia CCA în instanţă. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a retras licenţa de emisie postului de televiziune NIT pe 5 aprilie curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite