Conflictul trasnsnitrean în atenţia Consiliul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jean-Claude Mignon, președintele APCE
Jean-Claude Mignon, președintele APCE

Aflat într-o vizită de patru zile la Chişinău, Jean-Claude Mignon, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a declarat astăzi că CoE este gata să contribuie la identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean.

După întâlnirea cu speakerul Marian Lupu, cei doi au menţionat că au discutat despre conflictul transnistrean, trecerea Moldovei de la perioada de monitorizare la cea de post-monitorizare, dar şi despre recentele rapoarte şi recomandări ale Consiliului Europei.

„Vrem să găsim o soluţie clară şi concretă pentru conflictul transnistrean. Miercuri voi pleca în regiunea trasnistreană. Chiar dacă nu facem parte din formatul de negocieri 5+2, vom veni cu iniţiative în vederea reglementării transnistrene", a declarat oficialul european.

În ce priveşte aflarea Republicii Moldova sub monitorizarea Consiliul Europei, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a menţonat că de post-monitorizare depinde doar rezultate pe care le va înregistra ţara noastră. „Monitorizarea nu este un lucru rău sau o pedeapsă, fiecare stat-membru al Consiliului Europei are particularitoţile sale specifice. Moldova este în faza de monitorizare, dar a progresat mult. Azi dimineaţă am citit ultimul raport, urmează ca raportorii să vadă ce s-a schimbat în Moldova în cadrul următoarei vizite“, a conchis Jean-Claude Mignon.

Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a sosit la Chişinău astăzi şi va pleca pe 5 aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite