Condamnaţi pentru că l-au omorât pe bodyguardul lui Oleg Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Doi tineri acuzaţi că l-au ucis pe bodyguardul lui Oleg Voronin, fiul fostului şef al statului, au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Cahul la câte 22 de ani de închisoare.

În martie 2008, bărbaţii, de 25 şi 29 de ani, l-ar fi înjunghiat pe Ghenadie Scripcaru, care era şi administrator la SRL Biotex-Com, despre care se spune că ar aparţine lui Voronin junior. Potrivit procurorilor, victima, fost poliţist în Brigada cu destinaţie specială Fulger, a fost atacată în timp ce dormea pe bancheta din faţă a automobilului său de model Audi A6.

„Incidentul a avut loc în Ceadâr-Lunga. Inculpaţii au încercat să intre într-un bar, doar că accesul le-a fost interzis de personalul localului. Între timp, maşina lui Scripcaru era parcată lângă bar. Au văzut şoferul care dormea şi s-au gândit să fure automobilul. S-au dus acasă, s-au înarmat cu cuţite şi l-au atacat din ambele părţi. Una dintre răni a fost fatală", a declarat procurorul Leonid Turculeţ.

Oamenii legii susţin că asasinarea lui Ghenadie Scripcaru nu are nimic în comun cu activitatea acestuia de la Biotex-Com, deşi după omor presa scria că victima ar fi fost înjunghiată din cauza unor reglări de conturi legate de activitatea sa.

„Am aflat din ziare că era administratorul Biotex-Com. Acest aspect nu are însă nicio relevanţă", a mai spus Leonid Turculeţ. Cei doi presupuşi asasini au fost obligaţi de instanţă să-i achite soţiei lui Scripcaru un prejudiciu moral de 70.000 de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite