Concursul de la Curtea Supremă de Justiție a fost amânat până la toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) dă bătăi de cap Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Membrii CSM nu pot reveni la acest subiect pentru că fostul președinte al instanței, Ion Muruianu, a atacat la Curtea de Apel avizul dat de Serviciul de Informații și Securitate prin care se spune că magistratul este incompatibil cu funcția la care pretinde pentru un nou mandat.

„Nu am mai avut situații de acest fel. Și legislația este neclară. De aceea încercăm să nu ne pripim, ca să nu admitem vreo greșeală. Această chestiune va reveni pe ordinea de zi, cel mai probabil, în septembrie", ne-a explicat Nicolae Timofti, președintele CSM.

Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al CSJ a fost anunțat încă la începutul anului. Inițial, în cursă s-au înscris cinci magistrați: Raisa Botezatu (60 de ani), Constantin Gurschi (61 de ani), Ion Muruianu (54 de ani), toți de la CSJ, Nicolae Timofti (62 de ani), președinte CSM, și Mihai Poalelungi (48 de ani), judecător la CEDO din partea Moldovei și care ulterior s-a retras din concurs.

După aproape două luni în care ofiţerii SIS l-au verificat pe Muruianu, concursul a fost amânat pentru că acesta a contestat avizul negativ venit de la instituţie.


Ghinionul l-a urmărit pe Ion Muruianu și la începutul lunii iulie, când a fost demis de către deputații AIE din Parlament. Raisa Botezatu a fost numită președinte interimar al instanței.

Citește și:

A zburat capul lui Ion Muruianu

DEJA VU Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Muruianu, a fost DEMIS de Parlament

CHIŞINĂU: Păcatele lui Muruianu îi joacă feste la Curte / VEZI AICI CE CREDE MAGISTRATUL

Alegerea preşedintelui CSJ se amână. Ion Muruianu îşi contestă dosarul la SIS: „Nu accept să mi se ponegrească imaginea!"

(FOTO) Chișinău: Cinci judecători compromiși la CEDO vor șefia Curții Supreme de Justiție

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite