Concert de zile mari în centrul Chişinăului susţinut doar de interpreţi autohtoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Marii Adunări Naţionale începe, în câteva ore, spectacolul muzical „Am o ţară...". Rând pe rând vor urca pe scenă interpreţii Zinaida Julea, Gheorghe Ţopa, Anişoara Puică, Ricu Vodă, Stela Mitriuc, Alexandru Vdovicenco, Roxana, Formaţia „Clasic", Ana Barbu, Silvia Grigore, Cristi Aldea-Teodorovici, Olga Ciolacu, Vitalie Dani, Nelly Ciobanu, „Catharsis".

Fiecare artist a selectat câte o melodie dedicată plaiului natal. Bunăoară, interpreta de muzică uşoară Anişoara Puică va cânta piesa „Aici e ţara mea, Moldova".

Membrii formaţiei „Catharsis" au astăzi un program foarte încărcat. Ei au fost invitaţi să cânte la Străşeni şi la Orhei. La Chişinău ei vor cânta piesa «Bucuraţi-vă».

Spectacolul din centrul Capitalei va culmina, la ora 10.00, cu un recital susţinut de trupa „Zdob şi Zdub". „Special pentru Moldova vom cânta trei piese de pe noul nostru album", a menţionat Roman Iagupov.

Pentru prima dată, pe cerul de la Chişinău vor fi lansate artificii sincronizate muzical, un cadou din partea unei companii de telefonie mobilă. Toată sărbătoarea va costa aproape un milion de euro. Grosul banilor vine de la Guvern, iar restul a fost adunat de la sponsori.

Seara, oficialii vor ciocni cupe de şampanie la recepţia oferită de preşedintele interimar. Oamenii de rând, în schimb, vor învârti hore, vor mânca îngheţată de la tarabe şi vor aplauda vedetele autohtone.

Din difuzoare răsună doar cântece patriotice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite