UPDATE Vladimir Voronin: „Această zi va intra în istoria modernă a Moldovei ca o zi neagră“ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În piaţă sunt mii de protestatari
În piaţă sunt mii de protestatari

Mii de simpatizanti ai PCRM s-au adunat în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva alegerii președintelui. Coloana de manifestanți este condusă de liderul formațiunii Vladimir Voronin, dar și de alți deputați comuniști.

UPDATE 14.45 Vladimir Voronin a anunțat o pauză pentru protestele PCRM până pe 1 mai, zi pentru care comuniștii au programat un congres național.

UPDATE 14.40 În aceste momente, în Piața Marii Adunări Naționale, Vladimir Voronin ține un discurs. „Această zi va intra în istoria modernă Moldovei ca o zi neagră. Am pregătit pentru Alianță un text special, pe nouă pagini, cu toate încălcările pe care le-au făcut de când se află la guvernare. Au ales așa-numitul președinte. Îmi pare rău că această persoană care este judecător a fost luată drept jertfă", a declarat Voronin.
El a criticat foștii comuniști, grupul socialiștilor din Parlament, care a votat pentru Nicolae Timofti.

Vladimir Voronin a condus marşul de protest Comuniștii mărșăluiesc pe B-dul Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului Pe bulevardul Ştefan cel Mare s-a circulat doar pe o singură bandă

VEZI AICI GALERIE FOTO!

Coloana de protestatari se îndreaptă în aceste momente spre Piața Marii Adunări Naționale. Simpatizanții PCRM au venit la manifestație cu pancarte și flaguri roșii. „O guvernare nelegitimă a ales un președinte nelegitim“, a comentat Voronin pentru presă. „Președintele a fost ales de un grup de bandiți!", a spus și Marc Tkaciuk.

Între timp, circa o sută de anticomuniști s-au adunat la Arcul de Triumf pentru un antiprotest. Unii simpatizanți PCRM le arată gesturi obscene. În aceste momente, în PMAN a fost pusă o piesă rock despre revoluție.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite