Comuniştii nu vor susţine iniţiativa lui Igor Dodon de a-l demite pe ministrul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul. Mark Tkaciuk
Foto Adevărul. Mark Tkaciuk

Deputatul PCRM Mark Tkaciuk susţine că iniţiativa socialistului Igor Dodon de a-l demite pe ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, nu v-a schimba situaţia.

„Poziţia actualului ministru în ceea ce priveşte disciplina «Istoria» nu se deosebeşte cu nimic de poziţia AIE. Iată de ce înlocuirea unui obscurantist cu altul, nu va schimba deloc situaţia", a declarat parlamentarul pentru portalul Omega.

Ieri, Igor Dodon a chemat deputaţii PD şi PCRM să iniţieze o moţiune simplă ca să-l demită pe ministrul Educaţiei, Mihai Şleahtiţchi, fiindcă a readus în şcoli Istoria Românilor. Pentru asta el are nevoie de semnăturile a 15 deputaţi.

„De mai multe ori am sesizat Parlamentul că emiterea ordinului de schimbare a denumirii disciplinei «Istoria» contravine bunului simţ. Am spus că dacă ministrul nu anulează acest ordin, vom cere demisia. În acest sens, vom cere susţinerea deputaţilor din PD şi PCRM, care anterior s-au expus că sunt împotriva redenumirii acestei disciplini", a spus socialistul.

La rândul său, preşedintele Parlamenmtului, Marian Lupu, nu exclude că democrații ar putea accepta invitația. „Am avut o decizie comună că aspectele mai sensibile pentru societate sunt discutate iniţial în cadrul Consiliului Alianţei şi în Alianţă, lucru care nu a fost făcut. Trebuie să ne mişcăm în pas cu rigorile europene, cu recomandările Consiliului Europei, dar şi cu situaţia curentă existentă aici", a declarat Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite