Comuniştii iniţiază un referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de comuniști au ieșit pe 16 martie în stradă pentru a contesta alegerea președintelui
Mii de comuniști au ieșit pe 16 martie în stradă pentru a contesta alegerea președintelui

Un grup de iniţiativă, format din membri, consilieri şi deputaţi ai Partidului Comuniştilor, a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC), pachetul de documente privind iniţierea referendumului republican consultativ pentru a afla dacă cetăţenii au sau nu încredere în actualul Parlament, potrivit agenţiei Info-Prim Neo.

Consilierul municipal Valentin Todercan a declarat că grupul de iniţiativă include 2.212 persoane. „Dacă vom fi înregistraţi, avem la dispoziţie trei luni pentru colectarea celor 200.000 de semnături. Acest număr de semnături pentru un partid atât de mare cum este Partidul Comuniştilor nu este atât de mult", a spus Valentin Todercan.

Dacă referendumul va avea loc, iar majoritatea cetăţenilor vor acorda voturi de neîncredere Parlamentului, Legislativul se va expune printr-o hotărâre asupra rezultatelor plebiscitului. „Va fi corect dacă actuala guvernare va decide să demisioneze, să se dizolve Parlamentul şi să fie anunţate alegeri parlamentare anticipate", a declarat şi deputatul comunist, Anatolie Zagorodnâi, citat de Info-Prim Neo.

Comisia Electorală Centrală va verifica pachetul de documente depus, în termen de 15 zile, după care se va expune într-o şedinţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite