Comuniştii, gata de negocieri separate cu partidele Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO DE EDUARD BÂZGU Comunistul Vladimir Voronin şi democratul Dumitru Diacov
FOTO DE EDUARD BÂZGU Comunistul Vladimir Voronin şi democratul Dumitru Diacov

Partidul Comuniştilor a acceptat ieri să participe la negocieri pentru alegerea şefului statului. PCRM are şi o condiţie: să discute separat cu fiecare dintre partidele Alianţei pentru Integrare Europeană. Comuniştii vor discuta mai întâi cu Partidul Democrat de la care, tot ieri, au primit o invitaţie oficială.

„Vom găsi soluția pentru ca partidele să discute oficial. Chiar mâine vom veni cu o propune în acest sens", a declarat Maria Postoico, liderul fracţiunii PCRM. Deputata a mai spus că deocamdată nu a primit invitaţii similare de la PL şi PLDM.

Marţi seara, AIE a invitat Partidul Comuniştilor la discuţii pentru identificarea soluţiei de alegere a şefului statului. Tot atunci, liderii Alianţei au declarat că discuţiilor vor fi purtate la nivel de grupuri de lucru parlamentare. Comuniştii au anunţat şi anterior că sunt gata să negocieze în parte cu fiecare partid de la guvernare, numai dacă aceştia acceptă nişte condiţii: stabilirea datei alegerii şefului statului, dar şi crearea unei Comisii care să iniţieze procedura de alegere a preşedintelui.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite