Comisia „7 aprilie 2009“ și-a reluat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru identificarea și despăgubirea victimelor evenimentelor din 7 aprilie 2009 și-a reluat activitatea. Aceasta urmează să identifice atât protestatarii, cât și polițiștii care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Comisia și-a reluat activitatea în baza hotărârii Guvernului din 2 februarie 2012 și va funcționa cu statut permanent, „până la identificarea și despăgubirea tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor din aprilie 2009", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției.

Astfel, toate persoanele care se consideră nedreptățite în urma evenimentelor din aprilie 2009 pot depune cereri la Ministerului Justiției, la secretariatul Comisiei și la sediile a doua ONG-uri: Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova și Centru pentru reabilitarea victimelor torturii „Memoria".

La examinarea cererilor, membrii Comisie vor ține cont de problemele întâmpinate de petiționari la depunerea dosarelor sau gravitatea prejudiciului cauzat. Nu vor fi excluse nici dosarele celor care, deși au fost despăgubiți anterior, continuă să întâmpine anumite probleme.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite