Comisia Electorală Centrală spune nu referendumului privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală (CEC) a depistat că procedurile de colectare a semnăturilor pentru referendum au fost efectuate cu anumite încălcări ale Codului Electoral.

Astfel, Partidului Social Democrat (PSD) nu va organiza referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Președintele CEC, Iurie Ciocan a declarat, în cadrul ședinței că circa 198 de mii de semnături, din cele 232 de mii colectate de către grupul de iniţiativă al PSD, sunt false. Astfel, există un număr insuficient de semnături pentru organizarea referendumului.

De asemenea, în listele prezentate de PSD au semnat persoane decedate, cel puțin, două cazuri, iar patru liste nu sunt autentificate prin sigiliu de către autoritățile locale.

Semnăturile au fost colectate de PSD pentru organizarea referendumului republican legislativ privind aderarea R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Referendumul urma să aibă statut de lege. PSD consideră că R.Moldova ar trebui să devină parte componentă a Uniunii Euroasiatice de la 1 ianuarie anul viitor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite