Colaps în aeroporturile din Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza zăpezii şi poleiului, sute de curse aeriene internaţionale au fost anulate din aeroporturile internaţionale Domodedovo şi Şeremetievo

Cursele aeriene au fost anulate din Moscova, din cauza gheţii şi a zăpezii de la finele săptămânii trecute, care au dus la căderea reţelei electrice şi la deconectarea aeroportului internaţional Domodedovo din Moscova. Potrivit presei de la Moscova ieri, din aeroportul internaţional Domodedovo au fost anulate peste 500 de zboruri, din cele 700 câte au loc zilnic. De exemplu din cele 4 zboruri de la Domodedovo spre Chişinău doar două au ajuns la destinaţie, celelalte fiind reţinute sau anulate, conform paginii WEB a companiei AIR Moldova ce efectuează cursele aeriene spre Moscova.
Ieri, sera în sălile de aşteptare se aflau înghesuiţi circa 12.000 de pasageri, care revoltaţi au început să protesteze şi să blocheze accesul altor pasageri ale căror curse nu erau anulate.
Celălalt aeroport internaţional, Şeremetievo, a cunoscut, de asemenea, probleme grave, pe el aflându-se aseară circa 7.000 de pasageri în aşteptarea decolării.
Problemele iscate se datorează şi lipsei de informaţie adecvată despre anularea sau reprogramarea unor zboruri. Revoltaţi pasagerii au luat cu asalt căile de acces spre îmbarcare, ajungând la conflicte cu serviciile de pază, potrivit agenţiei Interfax.
Situaţia din aeroporturile internaţionale a forţat şi autorităţile să intervină, dar problemele sunt departe de rezolvare

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite