Cod GALBEN de caniculă. Ce temperaturi ne aşteaptă în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii ne avertizează că până pe 22 iunie vom avea cod galben de caniculă. Astfel, în raioanele de Nord ale țării, la Briceni, Bălți și Râbnița, vor fi 30 - 33 de grade Celsius.

În raioanele de Sud, la Cahul și Ștefan Vodă, se vor înregistra 32 - 35 de grade Celsius. În Capitală indicatoarele termometrelor vor arăta până la 31- 34 de grade Celsius. Noaptea temperaturile vor fi ceva mai joase. La Briceni, Bălți și Râbnița mercurul din termometre va coborî până la 15 - 18 grade Celsius, iar la Sud vor fi 17 - 20 de grade Celsius. Pe parcursul nopții în Chișinău, dar și în localitățile din centrul țării, se vor înregistra 16 - 19 grade Celsius. Atât în Nord, cât şi în Sud, presiunea atmostferică va fi ridicată. Pentru a evita problemele de sănătate, medicii ne recomandă să consumăm cât mai multe vitamine.

Marţi va fi la fel de cald. În raioanele de Nord se vor înregistra 30 - 33 de grade Celsius. La Sud, la Cahul și Ștefan Vodă, indicatoarele termometrelor vor arăta până la 32 - 35 de grade Celsius. La Chișinău vor fi 31 - 34 de grade Celsius. Noaptea, în Nord se vor înregistra 15 - 18 grade Celsius, iar în Sud până la 17 - 20 grade. În Capitală vor fi 16 - 19 grade Celsius.

Nici miercuri vremea nu se va schimba. În raioanele de Nord ale țării vor fi 30 - 33 de grade Celsius. În raioanele de Sud se vor înregistra 32 - 35 de grade Celsius. În Capitală termometrele vor arăta 31 - 34 de grade Celsius. Noaptea, mercurul din termometre va coborî la 15 - 18 grade în nord și 17 - 20 de grade în Sud. În centru se vor înregistra 16 - 19 grade Celsius.

Între timp, autorităţile municipale au declarat că nu vor instala corturi unde să fie acordat primul ajutor medical, ca şi anul trecut. „Avem 17 centre medicale unde oamenii care au suferit din cauza căldurii se pot adresa“, a declarat Luminiţa Suveică, şefa Direcţiei municipale de Sănătate. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite