Cocktailuri Molotov și magazine vandalizate, noaptea trecută, în centrul Bucureștiului. 15 oameni au ajuns la Urgență. Vezi GALERIILE FOTO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele de noaptea trecută petrecute în centrul Bucureștiului au degenerat în acte de violență fără precedent, în ultimii ani. Mulţimea e nemulţumită de plecarea lui Raed Arafat, de proiectul legii Sănătăţii și de măsurile de austeritate.

Acte de violență fără precedent noaptea trecută, în centrul Bucureștiului, în cea de-a patra zi consecutivă de proteste. După incidentele violente de noaptea trecută, numărul total al celor răniți a ajuns la 15.

Un magazin de telefoane mobile din zona Unirii a fost spart de membrii galeriei rapidiste, care au intrat şi au furat toate telefoanele mobile şi câteva computere. Vandalizat a fost şi un exchange de lângă magazinul Vodafone. Manifestanţii au încercat să intre şi la Raiffeisen Bank, însă nu au reuşit să treacă de geamurile securizate. Ei au ars şi un chioşc de ziare din zonă.

Traficul rutier a fost blocat în zonă de la ora 18.00, când protestatarii au ieşit în stradă. Jandarmii s-au echipat cu căşti de protecţie, măsura fiind luată după ce un coleg de-al lor a fost lovit la cap, având nevoie de îngrijiri medicale. Echipajele Ambulanţei au intervenit pentru a acorda îngrijiri medicale în cazul a 13 persoane, printre care trei intoxicate cu gaze lacrimogene.

image

CLICK pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO cu ultimul protestatar din Piaţa Universităţii

Totodată, alți trei oameni au suferit traumatisme craniene. Patru au fost duși la spital.

Tot noaptea trecută, în jurul orei 22.00, zece echipaje de jandarmi din Constanța, pregătite de luptă, au fost detașate la București pentru a ține piept manifestanților violenți care au vandalizat centrul Capitalei în confruntarea cu oamenii legii.

image

CLICK pentru GALERIA FOTO de la ora 23:00

Sâmbătă noaptea, aproape 2.000 de protestatari erau în Piaţa Universităţii. La miezul nopţii, forţele de ordine au anunţat manifestanţii că trebuie să părăsească Piaţa Universităţii: "Vă rugăm să părăsiţi Piaţa! Vom folosi forţa", au ameninţat jandarmii, care au trecut la "atac".

image

De patru zile, zeci de oraşe din România sunt teatrul unor proteste la adresa Puterii. În stradă, mii de oameni - pensionari, studenţi, profesori, revoluţionari, şomeri, politicieni şi personaje mondene - cer demisia Guvernului, a preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri anticipate.

image

Mulţimea e nemulţumită de plecarea lui Raed Arafat, de proiectul legii Sănătăţii, de măsurile de austeritate, de taxa auto, de proiectul Roşia Montană, de eliminarea unor ajutoare sociale și de suspendarea indemnizaţiei de revoluţionar.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite