Clarvăzătorii vs. ancheta Poliției „Declarațiile lor nu sunt probe și nu le putem atașa la dosar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din detaliile oferite de mediumii veniți din Rusia să facă lumină în cazul „vânătorului de îndrăgostiți" nu s-au adeverit. Cel puțin așa declară procurorii care investighează odioasele crime în serie din ultimul an, care țin pe jar toată țara.

Oamenii legii spun că au verificat o bună parte dintre detaliile oferite de clarvăzătorii veniți de la Moscova pentru a face propria anchetă în cazul celor două cupluri ucise în septembrie 2010 și aprilie 2011.


„Putem spune azi că multe lucruri din cele spuse de prezicători nu au coincis. Totuși, verificăm și în continuare detaliile oferite de aceștia. Unele versiuni despre care au vorbit clarvăzătorii erau în prelucrare până la venirea lor în Moldova. Să nu uităm că sunt psihologi foarte buni", a declarat Cornel Bratunov, procuror-şef al Secţiei exercitare urmărire penală în cazuri excepţionale.


„Clarvăzătorii nu au venit cu nimic nou. Declarațiile lor nu sunt probe și nu le putem atașa la dosar", a punctat Andrei Pântea, prim-adjunct al procurorului general.


În același timp, surse din Procuratură au declarat pentru „Adevărul" că este verificată și versiunea potrivit căreia aceeași mână criminală a împușcat în consilierul liberal-democrat de la Durlești, care a supraviețuit atacului.

VA ATACA DIN NOU


Clarvăzătorii Ziradin Rzayev și Alexander Litvinov au vizitat Moldova acum câteva săptămâni. Cei doi mediumi și-au făcut publice previziunile într-o emisiune de la postul rusesc TNT, „Clarvăzătorii investighează crime".
Ei s-au întâlnit cu părinții copiilor uciși la Durlești în luna aprilie, cu soția înșelată a bărbatului împușcat în septembrie 2010 împreună cu amanta sa pe traseul Chișinău-Ialoveni, precum și cu polițistul rămas în viață după ce ar fi fost împușcat conform aceluiași scenariu, când se afla cu o tânără într-o mașină la pereferia orașului Ialoveni.


Potrivit lor, „vânătorul de îndrăgostiți" va comite un alt omor la sfârşitul lunii august sau la începutul lunii septembrie, după care va fi prins la sfârșitul acestui an. Clarvăzătorii au afirmat în emisiune că au indentificat două clădiri părăsite unde criminalul ar fi rămas peste noapte. Tot ei au spus că asasinul își urmărea victimele, iar apoi le ataca.

PORTRETUL CRIMINALULUI

Potrivit clarvăzătorilor, bărbatul are între 35 și 40 de ani, 178-180 de centrimetri înălțime, părul cărunt și două cicatrice pe obrazul stâng. Tot ei au spus că asasinul deține un pistol și o armă de vânătoare din care, într-un moment de criză, și-a împușcat câinele. Anterior, el a luat parte la un conflict armat sau a fost militar, iar în prezent este șofer sau repară mașini. Prezicătorii au declarat că suspectul suferă din dragoste și că, cel mai probabil, ar fi fost înșelat. Asasinul ar putea fi bolnav de tuberculoză, care îi provoacă tusea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite