„Ciocârlia“ lui Voronin a primit diplomă de excelenţă la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Moldconstruct Market SRL, despre care se spune că este controlată de clanul Voronin a fost premiată pentru lucrările la complexul locativ rezidenţial Ciocârlia din Chişinău

Potrivit unei informaţii difuzate de firma Moldconstruct Market, premiul a fost acordat la concursul Faţada anului 2010, desfăşurat la începutul lunii mai la Bucureşti şi reprezintă „o recunoaştere internaţională a calităţii înalte a lucrărilor de construcţie la complexul locativ rezidenţial Ciocârlia din capitală".

Moldconstruct Market a construit în anii 2006-2009 pe un teren de 2,04 hectare unul dintre cele mai luxoase cartiere rezidenţiale din Chişinău, unde locuieşte şi o parte din familia liderului comunist Vladimir Voronin.
Terenul de 2,04 hectare a fost cumpărat la un preţ derizoriu de circa 150 mii de euro în cadrul unor licitaţii formale în anii 2004-2006. Actuala administraţie a Chişinăului consideră că preţul a fost diminuat de zeci de ori, iar pagubele provocate bugetului capitalei sunt estimate la circa 6 milioane de euro.
O anchetă iniţiată de Procuratura Anticorupţie deocamdată bate pasul pe loc.

Familia Voronin, controlează şi un pachet de 20,09% din capitalul Fincombank, bancă care a avut o ascensiune fulminantă în perioada guvernării comuniste. La ora actuală pachetul administrat de Oleg Voronin, feciorul expreşedintelui Vladimir Voronin, valorează circa 52,7 milioane de lei, sau 4,6 milioane de dolari. Alături de Oleg, acţionari la Fincombank sunt Taisia Voronin, soţia lui Vladimir Voronin, fiica Valentina Rusu, dar şi nepoţii expreşedintelui - Elena, Ecaterina şi Alexei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite