La Chişinău va fi construit un stadion polivalent de câteva zeci de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puțin asta spun autorităţile, care își propun să construiască un stadion multifuncţional. Costul proiectului nu a fost făcut public, dar ministrul Tineretului şi Sportului a declarant că este vorba de zeci de milioane de euro.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei şedinţe prezidată de premierul Vlad Filat și preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Deocamdată nu a fost identificat locul, însă cel mai probabil acesta va fi amplasat la ieşirea din Capitală.

Premierul Vlad Filat a declarat că s-a convenit că va fi construit un stadion polivalent. Deja a fost elaborat și studiul de fezabilitate. „Urmează în cel mai scurt timp să identificăm terenul necesar pentru edificarea acestui stadion. Totodată, va fi constituit un comitet pentru implementarea acestui obiectiv şi, desigur, toate aceste lucruri vor fi realizate sub patronajul preşedintelui. Este o abordare corectă, sportul nu înseamnă doar mişcare fizică, înseamnă mult mai mult. Este nevoie să oferim oamenilor nu doar spectacol, dar şi condiţii de viaţă mai bune, inclusiv prin practicarea sportului", a declarat premierul citat de Info-Prim Neo.

Ministrul tineretului şi sportului, Ion Cebanu, a declarat că stadionul va fi nu doar pentru fotbal, atletism, ci şi pentru alte domenii precum luptele sau halterele. Ministrul a menţionat că un asemenea obiect costă câteva zeci de milioane de euro. Proiectul urmează să fie realizat din bani publici, dar şi finanţări din exterior.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite