Chișinău: Terente Cherdivară, șeful de la Audiovizual, rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul administrativ al Consiliului Coordonator al Audiovizualului rămâne după gratii. Decizia a fost luată la începutul săptămânii de judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău, după ce avocatul angajatului CCA a făcut recurs.

Potrivit lui Victor Brânză, procuror la Procuratura Anticorupţie, ancheta a avansat mult, însă nu poate oferi detalii. „Se audiază persoane şi am efectuat multe lucruri noi, dar nu le pot comunica", a mai spus procurorul, invocând secretul anchetei.

Potrivit Serviciului de Presă al Procuraturii, Gheorghe Gorincioi, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, rămâne în continuare bănuit de luare de mită. Magistraţii de la Judecătoria Buiucani au decis la 24 ianuarie să-l aresteze pe Cherdivară pentru 20 de zile. Atunci procurorul Victor Brânză a declarat presei că angajatul CCA îşi recunoaşte parţial vina.


REŢINUT ÎN FLAGRANT

Directorul administrativ al Consiliului Audiovizualului a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie în flagrant la 21 ianuarie.

Potrivit oamenilor legii, Cherdivară ar fi cerut unei firme 110 mii de lei (9 mii de dolari - n.r.). Potrivit ofiţerilor anticorupţie, şefii întreprinderii care asigura CCA cu tehnică pentru monitorizare, ar fi fost supuşi mai multor controale dacă nu ar fi achitat aceşti bani.

Ofiţerii anticorupţie au mai declarat că angajatul CCA ar fi avut 55 de mii de lei, jumătate din sumă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite