Chişinău: Mamele cu mulţi copii îşi reclamă drepturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asociatia Mamelor cu multi copii din Republica Moldova
Asociatia Mamelor cu multi copii din Republica Moldova

Mai multe reprezentante ale Asociaţiei Mamelor cu mulţi copii din Republica Moldova au declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că drepturilor lor nu sunt respectate de către autorităţi.

„Ne este frică de viaţa copiilor noştri, care nu au parte de nicio atenţie din partea autorităţilor statului. Ne-am săturat să fim umilite pentru că avem atâţia copii, când de fapt, noi suntem nişte mame- eroine. Lipsa îndemnizaţiilor, a abonamentelor de transport gratuite şi a altor facilităţi ne-au facut să ne prezentăm în faţa presei pentru a ne reclama drepturile. Nu vrem bani sau haine noi, dorim doar să avem şi noi ce le pune sub brad copiilor de sărbători", a declarat Maria Rusu, Preşedintele Asociaţiei.

Li s-a promis câte 10 dolari pentru sezonul rece

Mamele au declarat că deşi edilul Chişinăului Dorin Chirtoacă a promis că Primăria va acorda câte 130 de lei moldoveneşti (10 dolari americani) odată cu venirea sezonului rece, banii întârzie să apară. La fel se procedează şi cu ocazia diferitor sărbători, când autorităţile anunţă distribuirea unor daruri pentru familiile social- vulnerabile, dar care niciodată nu ajung la destinatari. „La noi nu a ajuns niciodată un leu. Nu ştim unde se duc banii. Singurele ajutoare pe care le primim sunt cele oferite de ONG-uri internaţionale şi biserici", precizează Svetlana Obreja din Chişinău, mamă a 14 copii.

Asociaţia Mamelor cu mulţi copii întruneşte 100 de femei din Chişinău

Asociaţia Mamelor cu mulţi copii s-a înfiinţat acum 15 ani la Chişinău, aici fiind înregistrate peste 100 de mame care au de la cinci până la 16 copii. Potrivit Mariei Rusu, în capitală există în jur de 300 de familii numeroase, însă nu toate au fost acceptate în cadrul asociaţiei, criteriile de selecţie fiind angajarea în câmpul muncii al părinţilor şi integrarea copiilor în instituţii de învăţământ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite