Chișinău: Alertă cu bombă la liceul „Mihai Grecu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alerta a fost efectuată de un bărbat necunoscut, la ora 10:00. La această oră, profesorii și elevii au fost evacuați din liceu. În cazul în care este vorba despre o alarmă falsă, persoana care va fi găsită vinovată pentru comunicarea mincinoasă și intenționată a unui posibil atac terorist, ar putea primi, conform legii, până la doi ani de închisoare.

Azi dimineață a fost semnalată o alertă cu bombă la liceul „Mihai Grecu" de pe strada Valea Crucii, din Capitală. Potrivit Comisariatului General de Poliție,la ora 10.00 polițiștii din sectorul Botanică au primit un telefon de la un bărbat care le-a spus în limba rusă faptul că există o bombă în instituția de învățământ.

În 20 de minute de la primirea apelului necunoscut, personalul didactic și elevii au fost evacuați din liceu. Până în acest moment nu au fost descoperit niciun dispozitiv explozibil.

În cazul în care este vorba despre o alarmă falsă, conform articolului 281 din Codul Penal, vinovatul ar putea fi sancționat cu o amendă curpinsă între 4.000 și 10.000 de lei, până la 240 de ore de muncă în folosul comunității sau pedeapsa cu până la doi ani de închisoare.

Cercetările sunt în plină desfășurare. Vom reveni cu noi informații.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite