Ilie Cazac cere grațiere „cetățeanului“ Igor Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilie Cazac, tânărul de 24 de ani condamnat pentru „spionaj și înaltă trădare", i-a expediat pe 1 august o scrisoare liderului de la Tiraspol. După ce a petrecut mai bine de 16 luni după gratii, deținutul scrie că speră la bunăvoința lui Igor Smirnov și cere să fie eliberat cât mai curând, deși nu-și recunoaște vina.

Peste o săptămână, cererea de grațiere s-a întors la expeditor. Și asta pentru că fostul inspector fiscal i s-a adresat liderului autoproclamat cu formula „cetățeanului Igor Smirnov", și nu cu uzualul „domnului președinte al Transnistriei".

„I-au cerut să mai trimită o scrisoare, întocmită «corect». Ilie nu are de gând însă să scrie din nou autorităților de la Tiraspol. Fiul meu nu-și recunoaște vina și nu-și va cere iertare pentru ceea ce nu a făcut", spune mama lui Ilie Cazac, Stela Surchicean.
Potrivit femeii, tânărul s-a hotărât să-i scrie lui Smirnov la sugestia lui Constantin Grișcenko, ministrul ucrainean de Externe, care a vizitat țara noastră acum o lună.

Angajat al Inspectoratului Fiscal din Bender, Ilie Cazac a fost condamnat, la începutul anului, la 14 ani de închisoare. El a fost arestat în martie 2010 de către reprezentanţii aşa-zisului minister al securităţii de la Tiraspol.

Precedentul „Vardanean"

Condamnat la 15 ani de închisoare pentru aceeași infracțiune, jurnalistul Ernest Vardanean a fost eliberat în luna mai, după ce i-a expediat lui Igor Smirnov o cerere de grațiere, în care a recunoscut că a făcut spionaj în favoarea Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite