Doi gardieni din penitenciare sunt cercetați penal pentru tortură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că nu mai activează în cadrul Direcției Instituțiilor Penitenciare, cei doi foști gardieni au apărut public astăzi, în uniformele de lucru, precizând faptul că au fost constrânși de superiori să-și toarne foștii șefi.

Doi gardieni din penitenciarele moldovenești sunt cercetați penal pentru că au torturat mai mulți condamnați. Este vorba despre Victor Ceban, pe numele căruia este o plângere de la o deținută din Penitenciarul 13, conform căreia i-ar fi răsucit mâna. Celălalt, Tudor Cosoi, este acuzat de un alt deținut de la penitenciarul 9 „Pruncul" pentru faptul că l-a bătut în mod abuziv cu bastonul de cauciuc.

Astăzi, cei doi foști gardieni au apărut public în uniformele de lucru, precizând faptul că au fost constrânși de șefi să „toarne informații compromițătoare cu privire la fosta conducere a Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP)".

Potrivit reprezentanților DIP, Victor Ceban este acum suspendat din funcție, iar Tudor Cosoi se află în concediu medical.

După ce le va fi stabilită vinovăția, cei doi foști gardieni cercetați în baza articolului 309.1 din Codul Penal, privind tortura, riscă între 2 și 5 ani de pușcărie.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite