Cele mai bune practici internaţionale de implementare a agendei e-transformare au fost prezentate la Chişinău (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune practici internaţionale de implementare a agendei e-transformare au fost prezentate la Chişinău
Cele mai bune practici internaţionale de implementare a agendei e-transformare au fost prezentate la Chişinău

Prezentarea celor mai bune practici internaţionale în implementarea proiectelor de e-Guvernare și dezvoltarea unei viziuni comune asupra agendei e-Transformare a Republici Moldova au constituit scopul conferinţei internaţionale, organizată de Centrul de Guvernare Electronică în perioada 16 - 17 noiembrie, la Chişinău.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu compania internaţională de software SAP, care a participat la implementarea a numeroase proiecte de e-Transformare în peste 20 ţări ale lumii.

Participanţii la eveniment, coordonatorii pentru e-Transformare din cadrul ministerelor şi instituţiilor guvernamentale, s-au familiarizat cu exemple de succes în implementarea proiectelor de e-Guvernare în domenii strategice, precum: control bugetar şi sisteme de contabilitate, management fiscal, educaţie, sănătate, protecţia socială, precum şi alte servicii furnizate cetăţenilor de rând de către instituţiile statului.

"În procesul de implementare a proiectelor de e-Guvernare, Republica Moldova are extraordinarul avantaj de a învăţa din experienţa altor state avansate în acest domeniu. Astfel, voi reitera Austria, Canada, Lituania, Singapore, Olanda etc. Constat în ţara dumneavoastră o voinţă şi pregătire foarte bună pentru realizarea agendei de e-Transformare, şi dacă adăugăm aici calităţile care vă deosebesc ca ţară, cum ar fi unicitatea culturală, majoritatea populaţiei fiind minimum bi-lingvă, consider că aveţi toate şansele ca în următorii 3-4 ani să vă număraţi printre primele 20 ţări de succes în modernizarea tehnologică a guvernării", a declarat Emil van Schaik, Senior Vice President EMEA Head of Industries, SAP AG.

SAP, companie germană de renume internaţional, dezvoltă programe de software pentru companii şi organizații, având o cifră de afaceri de peste 9 miliarde €. În septembrie 2009, compania număra, la nivel global, peste 43.400 de clienți în mai mult de 120 de țări.

Având un puternic brand global, SAP este totodată cel mai mare producător european de software (generând 39% din încasările din software din Europa, Orientul Mijlociu și Africa) şi este singurul producător de software din primii 10 cei mai mari jucători globali care nu provine din Statele Unite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite