Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chișinăul de pregătește de sărbători
Chișinăul de pregătește de sărbători

În acest an sărbătorile chișinăuinenilor vor fi mai luminoase decât în alți ani. Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, programate pentru 28 noiembrie, angajații Lumteh lucrează de zor pentru a instala ultimele beculețe. Spre deosebire de anii anteriori, când startul la iluminatul de Sărbători se dădea în ajunul Revelionul, anul acesta edilii au decis sa facă acest pas cu o lună mai devreme. Mai mult, în acest

Înfrumusețarea Chișinăului pentru sărbătorile de iarnă este deja pe ultima sută de metri. Până acum, reprezentanții municipalității au instalat ghirlande, perdele luminoase și beculețe de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare (de la str. Armenească până la str. Serghei Lazo), în Grădina publică Ștefan cel Mare și în Scuarul Catedralei. Acum se lucrează în Scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Bani fără număr

"Nu avem prevăzut un buget. Noi lucrăm ca să facem cât mai frumos, cum n-a mai fost în alți ani. La final o să facem calculele", a declarat pentru „Adevărul" Nicolae Vereşco, directorul "Lumteh".
În acest an au fost înlocuite toate ghirlandele vechi cu alte instalații aduse din România. „Cele vechi erau incadescente care, de regulă, sunt mai periculoase. Acum punem lămpi de plastic, mai sigure și mai econome. Chiar dacă sunt mai mulți kilometri de beculețe ele consumă mai puțin", afirmă directorul "Lumteh".
Noile beculețe vor fi puse doar în centrul orașului, iar de celelalte bulevarde din cartiere se vor ocupa preturile. Numai de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare vor fi montate aproximativ șase kilometri de ghirlande. Nicolae Vereşco spune că au fost făcute peste 80% din lucrări. Acum mai așteaptă ceva ghirlande din România și, bineînțeles, trebuie să fie adus bradul și instalate beculețele pe el. Din acel moment iluminatul poate fi pornit în orice clipă.
În această săptămână Primaria Generală Chișinău trebuie să aleagă ce brad va cumpăra pentru a-l pune în centrul orașului. Primarul Dorin Chirtoacă a dat astăzi indicații funcționarilor de la Primărie ca acest lucru să se facăcât mai repede, astfel încât și Chișinăul să fie în pas cu capitalele europene.

Iluminatul de sărbători va costa aproximativ 30 mii de Euro și va fi pornit de 1 decembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite