Cea mai mare companie de profil din Polonia intră pe piaţa zahărului din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania poloneză Krajowa Spolka Cukrowa, a achiziţionat fabrica de zahăr din Cupcini. Suma tranzacţiei este estimată la 4-6 milioane de dolari, iar beneficiar este Victoriabank, care deţinea fabrica în calitate de gaj.

Pe piaţa din Republica Moldova a intrat cel mai mare producător de zahăr din Polonia şi unul dintre cei mai mari din Europa - compania poloneză „Krajowa Spolka Cukrowa", care a achiziţionat fabrica de zahăr din Cupcini. Potrivit Infomarket, suma tranzacţiei este estimată la 4-6 milioane de dolari, iar beneficiar Victoriabank, care deţinea fabrica în calitate de gaj.

Conform estimărilor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, pentru reluarea procesului de producere fabrica de zahăr din Cupcini ar avea nevoie de cel puţin un milion de dolari. În prezent pe piaţa zahărului din Moldova activează două companii. Este vorba de întreprinderea Sudzucker Moldova, controlată de către corporaţia germană Sudzucker Holding GMBH şi care deţine în Moldova fabrica din Drochia şi cea de la Făleşti, şi compania moldovenească „MAGT-Vest", care are în proprietate fabricile din Donduşeni şi Glodeni.
Fabrica de zahăr din Cupcini a aparţinut companiei moldo-ruse „Marr Sugar", controlate de familia milionarului rus Ralif Safin. Investitorul rus a gajat întreprinderea la Victoriabank în contul creditelor. La începutul anului 2009 întreprinderea a intrat în faliment.
Capacitatea de producţie a fabricii permite procesarea a 350 de mii de tone de sfeclă pe sezon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite